Misschien geloof je het niet, maar we maken de couscous van bloemkool! Het is dus een gerecht vol groenten en daarom erg gezond. Mijn vriend vindt bloemkool helemaal niet lekker, maar deze salade vindt hij heerlijk. Dus als je niet van bloemkool houdt, vind je dit waarschijnlijk wel lekker.
Wat heb je nodig?
- 1 krop bloemkool
- 1 rode paprika
- 1 groene of gele paprika
- 1/2 halve komkommer
- 1 avocado
- 2 bosui
- Cherrytomaten
- handje verse peterselie
- handje verse munt
- citroensap van een halve citroen
- peper en zout
- Kruiden naar smaak (paprikapoeder, korianderpoeder, knoflookpoeder)
Een keukenmachine is ook nodig voor dit recept.
Hoe maak je het?
Als eerste snijd je de roosjes van de bloemkool en doe je die in de keukenmachine. Vermaal het totdat het lijkt op couscous.
Doe het vervolgens in de pan zonder olie. Ik heb de bloemkool gekruid met paprikapoeder, korianderpoeder, knoflookpoeder, peper en zout.
Bak de bloemkool ongeveer 5 à 10 minuten totdat de bloemkool gaar is geworden. De bloemkool moet nog wel knapperig blijven. Snijd ondertussen de paprika, komkommer, avocado, bosui, tomaten en de peterselie en munt.
Doe alle groenten samen met de bloemkool in grote kom en roer het goed door en proef of het nog wat zout en peper nodig heeft. Doe dan ook het sap van een halve citroen erbij en roer het nog even door. Je zou er ook nog wat kikkererwten doorheen kunnen doen.
En dan is het alweer klaar. Zowel warm als koud erg lekker en makkelijk mee te nemen als lunch de volgende dag.
Had jij verwacht dat je van bloemkool couscous kan maken?
Enjoy,
Dominique
Ik heb het zojuist geproefd, en het is echt heel lekker! Ik hou helemaal niet van bloemkool maar je proeft het inderdaad helemaal niet. Ga ik vaker maken!
BeantwoordenVerwijderen