zondag 3 november 2013

Clean omelet

World's Best Omelet (dairy free) gluten-free, grain-free, Paleo

Vandaag het allereerste recept. Dit recept maak ik regelmatig zelf. Zeker als ik 's avonds laat thuis kom en ik niet heel veel tijd heb om nog te koken. Lees snel verder als je wil weten hoe je in 15 minuten een gezonde lunch hebt gemaakt.




Ingrediƫnten:
- 3/4 eieren
- 1 ui
- Een aantal champignons
- Handje verse spinazie
- Halve courgette
- Halve paprika
- Knoflook (optioneel)
- Kokosolie om in te bakken

Snijd alle groenten en bak deze even. Je kan er alles in doen wat je wil, dus je kan bovenstaande groenten ook vervangen door andere groenten.

Klop ondertussen de eieren los in een kom. Voeg de gebakken groenten toe aan de kom met losgeklopte eieren. Roer dit eventjes goed door elkaar.

Doe een klein klontje kokosolie in de pan en doe het ei-groentemengsel in de pan. Let op: het vuur moet laag staan, want anders brandt het aan.

Laat het nu heel rustig gaar worden. Als de bovenkant ook gaar begint te worden kun je de omelet omdraaien. Vind je het altijd lastig gebruik dan een hulpmiddel: zet een bord op de pan. Druk in het midden van het bord het bord tegen de pan aan. Til de pan op en draai heel snel de pan om, zodat het bord onder komt. Schuif dan de omelet de pan weer in. Zo weet je zeker dat de omelet niet breekt als je 'm wil omdraaien.

Laat de omelet nog een paar minuutjes op laag vuur staan totdat ie gaar is.

Snijd de omelet in punten en doe het in een bakje. Een heerlijke lunch die snel en makkelijk te maken is. En ik verzeker je dat je hier erg vol van zit.

Ook lekker met wat tonijn of cashewnoten als topping :)

Enjoy!

Dominique

Geen opmerkingen:

Een reactie posten