maandag 4 november 2013

Overnight oats (on the go)











Havermout..... Het ingrediënt dat echt ontzettend populair aan het worden is. Eet je clean dan eet je havermout :) De vervanger voor het 10 uur koekje. Benieuwd hoe dat kan? Lees snel verder!


Overnight oats is havermout met (soja/amandel)melk of met kwark/griekse yoghurt. Dat laat je een hele nacht in de ijskast staan zodat de havermout zacht wordt en alle smaken er goed intrekken. 

Oké, laten we beginnen.

Ingrediënten:
- 150/200 ml (soya/amandel)melk of kwark/griekse yoghurt
- 5/6 eetlepels havermout
- eetlepel kaneel
- halve eetlepel honing
- Halve appel (optioneel)
- Goji bessen (optioneel)
- Noten (optioneel)
- Gedroogd fruit (optioneel)

Wat moet je doen?

1. Doe de melk of yoghurt in een kom en voeg de havermout toe.
2. Dan begint het feest, want nu mag je er alles doorheen doen wat je lekker vindt. Ik doe er altijd een halve appel doorheen zodat het lekker fris is. Gedroogd fruit en noten zijn ook erg lekker door de havermout. 
Het is dus helemaal aan jou wat je er doorheen doet. 
3. Mix het door elkaar. Voelt het te stevig en te compact doe er dan een eetlepel water door. Te stevig en compact is niet lekker en zwaar voor je maag. Dat is natuurlijk niet fijn op de vroege ochtend.
4. Dek het af met plasticfolie en zet het in de ijskast. 




























Ontbijten is erg belangrijk, maar soms heb je er 's ochtends geen tijd voor. Dit is een perfect recept om mee te nemen en op te eten in de auto of trein. Je kan het in een gebruikt kwarkbakje doen (die hebben vaak een dekseltje) of het super handige bakje gebruiken van Sistema.Ook handig voor yoghurt met muesli. 
















Zo heb je super snel een super gezond ontbijt! 

Enjoy!

Dominique

Geen opmerkingen:

Een reactie posten