zondag 23 maart 2014

Recept: havermout muffins
















Daar ben ik weer! Dit recept maak ik al een hele tijd, dus het werd tijd om dat met jullie te delen. Het is namelijk heel makkelijk (dat zeg ik volgens mij wel vaker in artikelen ;)). Je kunt het eten als ontbijt met een groene smoothie of als snack in plaats van koekjes met heel veel suiker. Benieuwd hoe je deze simpele muffins kunt maken?


Wat heb je nodig (voor ongeveer 10 muffins)?


  • 125 gram havermout 
  • 1 banaan  
  • 2 eieren
  • 2 tl  bakpoeder
  • 1 tl kaneel 
  • 125 ml melk (het liefst soya- of amandelmelk)
  • Snuf zout
  • Fruit naar keuze (bijvoorbeeld diepvries bosbessen of appel met wat rozijntjes) 
Ook heb je muffinvormpjes nodig. 


Wat moet je doen?

Verwarm als eerste de oven voor op 170 graden Celcius. Mix alle ingrediĆ«nten met elkaar, behalve de kaneel, het zout en het fruit naar keuze. Mix het tot het een gladde massa is. Doe vervolgens de kaneel, zout en fruit naar keuze door het beslag. Roer het met een spatel even door, zodat het fruit niet kapot gaat. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en zet de muffins voor 30 minuten in de oven. 

















Hmm, ook lekker met allerlei zaden en pitten! En een perfect ontbijt met wat fruit er bij :) 

Wat is jouw favoriete fruit in muffins?

Enjoy, 

Dominique 

2 opmerkingen: