maandag 10 maart 2014

Tip: suikervrije frisdrank

















Het seizoen van de warme chocolademelk en thee is zo goed als voorbij. De terrasjes zitten weer vol en de warme chocolademelk wordt vervangen door Ice-Tea. Het is heel erg lekker, maar zit wel bomvol met geraffineerde suikers. Gelukkig kun je ook zelf suikervrije 'frisdrank' maken!

Water is heel erg gezond en natuurlijk suikervrij, maar ik kan begrijpen dat je water af en toe wel zat bent en zin hebt iets met meer smaak. Deze drankjes kun je heel makkelijk zelf maken, meenemen en bestellen op het terras.

De combinaties zijn eindeloos, maar eentje is mijn favoriet, namelijk citroenwater!

Doe water in een karaaf en doe er wat schijfjes citroen en limoen in. Vervolgens breek je de munt zodat de smaken vrijkomen en doe je die ook in de kan met water. Als laatste heel veel ijsblokjes en je hebt je eigen frisdrank! Even goed mengen en de citroen en limoen uitknijpen en je hebt je eigen frisdrank. Heel erg verfrissend!























Bron

Het kan met allerlei soort fruit en kruiden. Van aarbeiden tot ananas en van watermeloen tot bosbessen. Kruiden die je kan gebruiken zijn rozemarijn, basilicum, tijm of lavendel.

Een aantal lekkere combinaties:
Framboos met limoen
Ananas en munt
Watermeloen met rozemarijn.

Als je op een terras zit en ze hebben dit niet op de kaart staan kun je altijd om een spa rood/blauw met wat citroen en munt vragen :)

Laat fantasie de vrije loop en maak je eigen frisdrank! Het is niet alleen veel gezonder, maar je kunt eindeloos variƫren. Dat geldt niet voor de smaken van de frisdranken in de winkel :)



Enoy,

Dominique












Bron

2 opmerkingen:

  1. Top! Dit is zo lekker en gezond! Vooral ook omdat de vitaminen en mineralen in het fruit zo niet verloren gaan. Volop genieten en profiteren van al dat lekkers :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor je reactie! Inderdaad heerlijk. Ik verlang nu alweer naar de warme dagen met een fris citroen drankje :)

      Verwijderen