woensdag 27 augustus 2014

Gierst met kip en wilde perzik


























Jeej, nieuw recept! Natuurlijk weer iets makkelijks en ook niet heel erg duur. Handig na de vakantie. Het is eigenlijk ook wel een zomers gerecht. Dus een goede afsluiter van de zomer.
Voordat je de ingrediƫntenlijst gaat doornemen... er zit wilde perik in het gerecht. Ja, echt! En het is heel lekker. Ik vind fruit in mijn eten altijd een beetje vreemd, maar dit is juist een hele goede toevoeging. Dus ben je niet echt een fruit-in-eten-eter.. grote kans dat je dit lekker vindt :)





Wat heb je nodig?

Voor 2 personen
  • 100 gram gierst
  • 250 ml water (om de gierst in te koken)
  • 2 kipfilets
  • 2/3 wilde perziken
  • 1 paprika
  • halve citroen
  • 15-20 middelgrote blaadjes munt
  • 2 handjes pecannoten
  • 1 teentje knofloof
  • Theelepel paprikapoeder
  • Olijf- of kokosolie
  • Peper en zout 
Gierst is te koop bij de grote supermarkten of bij de biologische winkel. Ik heb 1000 gram gierst voor €2,- gekocht bij de plaatselijke biologische winkel. Niet heel duur gelukkig. 

Hoe maak je het?

We beginnen met de knoflook. Snijd die in kleine stukjes en snijd vervolgens de kip in kleine stukjes. Verhit een eetlepel olijf- of kokosolie in de pan en bak de knoflook en kip op middelhoog vuur.  

Weeg de gierst af en spoel deze schoon onder de kraan in een zeef. Zet een pan met het water op het vuur en voeg de gierst toe. Voeg ook een paar druppels olijfolie toe. Dan gaat het minder plakken. Zet het vuur laag en laat het water heel rustig verdampen. Gaat het te snel? Voeg dan nog wat water toe. Roer het af en toe door. Het duurt ongeveer 15min. Proef even of de korrel zacht geworden is, dan is het klaar. 


Terwijl de kip en gierst op het vuur staan gaan we verder met de paprika. Snijd de paprika in vieren en verhit een grillpan. Besprenkel de grillpan met wat olijfolie. Laat de pan goed heet worden. Leg dan de paprika in de pan. Strooi er nog wat zout en peper overheen. 


Nu alleen nog even de wilde perziken in dunne plakjes snijden.

De munt knip of snijd je in kleine stukjes.













De wilde perziken en munt heb je als laatste nodig, dus die je kun je nog even aan de kant leggen. 

Als het goed is, is nu de gierst klaar. Pers er een halve citroen boven uit en een halve eetlepel olijfolie. Roer goed door. Vervolgens nog wat paprikapoeder. Als de kip ook gaar is, voeg je de gierst bij de kip. Dan mengen alle smaken goed. 


De paprika is klaar als je er met niet heel veel moeite in kan prikken. 

Pak een bord en schep wat van het gierst-kipmengsel op. Een aantal plakjes wilde perziken, handje munt, een handje pecannoten en de paprika. Nog even wat peper en zout en je kunt op de bank ploffen en genieten van dit zomerse gerecht.

























Enjoy,

Dominique 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten