donderdag 30 januari 2014

Recept: ontbijt groene smoothie

Groene smoothie van The Improv Kitchecn


















's Ochtends wil ik het liefst zo lang mogelijk in bed blijven liggen. Zeker nu het zo koud is en het 's ochtends nog donker is, dan ligt mijn bed nog veel te lekker. Maar, ontbijten mag je zeker niet overslaan! Dus een ontbijt dat snel klaar is, is ideaal! Blijf je op koude en donkere dagen ook liever in bed liggen en heb je daarom een snel ontbijt nodig? Check dit artikel.


Het is belangrijk dat je 's ochtends veel vitaminen en  mineralen binnen krijgt, zodat je de dag goed kan beginnen. Je lichaam moet 's ochtends opstarten en heeft daarvoor eten nodig, anders werkt je lichaam niet. Net zoals een auto... die rijdt ook niet zonder benzine :)

Een smoothie is een ideale oplossing als je weinig tijd hebt om te ontbijten. Er zit namelijk vanalles in, vitaminen, koolhydraten, eiwitten en calcium. Een perfecte start van je dag!

Zelf ben ik gek op een smoothie met spinazie. Heel erg gezond en je proeft er niets van. Dus ook goed voor mensen die nog niet zo vaak groene smoothies hebben gedronken.

Mijn favoriete ontbijtsmoothie bestaat uit:

- 1 banaan
- halve mango
- 2/3 handen vol spinazie
- halve citroen
- 2/3 eetlepels havermout
- Lijnzaad
- Groot glas water of kokoswater
- 3 ijsblokjes
- snufje kaneel

Allemaal in een blender en mixen maar! Enjoy!

Heb jij ook een favoriete smoothie?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten