maandag 10 februari 2014

Review: Clean&Lean Kookboek


Toen ik begon met clean eten kon ik uren surfen op internet voor informatie en recepten. Op verschillende blogs zat ik het Clean&Lean Kookboek van James Duigan voorbij komen. Ik was heel erg benieuwd naar het boek want ik kon heel veel recepten en tips gebruiken. Gelukkig was ik bijna jarig en kreeg ik het boek van twee vriendinnen.

Naast heel erg veel recepten wordt er ook uitgelegd waarom het belangrijk is om gezond te eten. Ook is het handig dat er in het boek wordt uitgelegd welke producten gezond zijn en welke je beter kan laten liggen.

Er staan verschillende ontbijt, lunch en diner recepten in. Natuurlijk ontbreken de cheats&treats en de smoothies niet.

Ontbijt
De ontbijtrecepten zijn gemakkelijk en ook de producten zijn gemakkelijk te verkrijgen. Ik vind het altijd jammer als je een lekker recept hebt gevonden en je een waslijst aan ingrediënten nodig hebt die je niet bij de supermarkt op de hoek kan kopen. Recepten die er in staan zijn bijvoorbeed havermoutpap, roerei met gerookte zalm met groene asperges en zelfgemaakte cruesli.

James Duigan 'Clean Lean Diet Cookbook: Toasted Pecan and Oat Blueberry Crunch

Lunch
De lunchrecepten zijn makkelijk, maar soms staat er wel een waslijst aan ingrediënten. Het zijn misschien gen makkelijk recepten om mee te nemen naar werk of school. Ik neem vaak de restjes van de vorige avond mee. Maar de recepten zijn wel allemaal heel erg lekker en je krijgt er inspiratie van omdat je weet wat je allemaal kan eten.

Diner
Wil je echt alleen budget koken dan is het diner niet helemaal geschikt. Er worden best wel wat dure producten gebruikt, zoals coquilles, tonijn, entrecote en lamssteak. Wel zijn de recepten allemaal heel erg lekker, maar wel iets duurder.
Made this coconut and lemongrass prawn on noodles from the bodism.com website...clean and lean is their motto...delicious!

Cheats&Treats en smoothies
De Cheats&Treats zijn allemaal heerlijk!! Het zijn echte cheats want er wordt gebruik gemaakt van boter en suiker.. maar één keer per week mag je jezelf trakteren op iets wat je heerlijk vindt. Dat legt de schrijver, James Duigan, ook in het boek uit.

De smoothies zijn allemaal verschillend en erg lekker. Het is handig zodat je kan zien welke groenten en fruit bij elkaar passen, zodat je een lekkere smoothie krijgt.

Voordelen en nadelen
Nog even de voor- en nadelen op een rij.

Voordelen
  • In het boek staat een menuplan voor 14 dagen. Als je net begint met clean eten kan dat een houvast zijn
  • De uitleg over het clean eten. Wat moet een lunch je opleveren en hoe kun je het beste producten bereiden
  • Meer informatie over wat gezond en ongezond is 
  • Inspiratie om zelf gerechten te maken 
  • Gemakkelijke en budgetproof ontbijt en lunch 
Nadelen
  • De recepten voor het diner zijn best prijzig
  • De mega lekkere Cheat&Treat recepten. Als je net begint wil je daar misschien niet met geconfronteerd worden

Als je op zoek bent naar inspiratie en meer inforatie wil over clean eten dan is dit zeker een aanrader! Het boek is voor €16,95 te koop op Bol.com. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten