woensdag 29 januari 2014

Suikervrije chocolademuffins






















Hmmmm chocolademuffins!! Sowieso ben ik gek op chocolade en op muffins, dus de combinatie is helemaal hemels. Maar niet heel gezond, dus ben ik op zoek gegaan naar een suikervrij recept. Ze smaken heel erg lekker. Helemaal niet droof en eigenlijk veel lekkerder dan een muffin uit een pak. Kijk mee hoe je deze gezonde maar heerlijke snack kan maken.

Zoals al eerder heb verteld werk ik liever niet met ingrediënten die je voor heel veel geld bij een natuurwinkel moet kopen. Suikervrij eten moet gemakkelijk en voor iedereen te betalen zijn. Helaas heb je voor deze muffins wel een ingrediënt nodig die ze niet verkopen bij de supermarkt, namelijk kokosmeel. De andere ingrediënten zijn te koop bij de supermarkt. Oke, laten we beginnen.

Wat heb je nodig?
- 40 gram kokosmeel
- 20 gram cacao
- 80 ml honing of agave siroop
- 60 ml gesmolten kokosolie
- 4 eieren
- 1/4 theelepel baking soda
- snuf zout

Wat moet je doen?
Als eerste verwarmen we de oven voor op 175 graden Celcius.

Vervolgens doe je alle droge ingrediënten samen in een kom. Dat zijn de kokosmeel, cacao, baking soda en de zout. Roer dit even goed door elkaar. Het ziet er dan zo uit:

















Doe in een andere kom alle natte ingrediënten in kom, dus de eieren, honing en gesmolten kokosolie. De kokosolie kun je in een mok doen en een paar minuten in de magnetron laten smelten.

















Mix de natte ingrdiënten met een mixer goed door elkaar. Doe vervolgens de gemixte natte ingrediënten bij de gemixte droge ingredïenten en mix dit met een mixer. Het wordt een glad beslag. Het rook een beetje naar een brownie beslag.

















Met de restjes gesmolten kokosolie kun je de muffinvormpjes of silliconen muffinvorm invetten. Ik heb gebruik hier een silliconen muffinvorm, omdat je de muffins er dan heel makkelijk uit kan halen.









Dan voor 20-25 minuten in de oven. De muffins zijn gaar als je er meet een sateprikker in prikt en de sateprikker helemaal schoon is. Een heerlijk ontbijt, snack of nagerecht :)

Brownie Muffins - Healthy, whole grain, refined sugar-free muffins, disguised as deep chocolate brownies.
Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten