woensdag 25 juni 2014

Recept: makkelijk bananenbrood

























Bananenbrood heb ik al bij verschillende bloggers voorbij zien komen. Het is erg populair onder suikervrije eters. Bananenbrood maken is makkelijk en hoeft niet duur te zijn. En natuurlijk is het ook gewoon heel lekker. Je kunt het eten als ontbijt of als snack.

Ik heb het een tijd geleden gemaakt, maar toen vond ik 'm wat droog. Nu heb ik het met wat aanpassingen opnieuw gemaakt. Een stuk beter. Dus vandaag deel ik met jullie mijn recept voor bananenbrood.



Wat heb je nodig?

  • 3 bananen (hoe bruiner, hoe beter)
  • 300 gram boekweitmeel
  • 4 eieren
  • 2/3 eetlepels Griekse Yoghurt 
  • 4 eetlepels kokosolie 
  • 1 zakje bakpoeder
  • 10 dadels
  • Twee handen rozijnen
  • 1/2 theelepels kaneel
  • Merg van een half vanillestokje 
  • Een handje pompoenpitten (optioneel)
Het lijkt heel veel, maar waarschijnlijk heb je al een groot deel van de ingrediënten in huis. 
Meestal wordt er voor bananenbrood amandelmeel gebruikt. Dat is best prijzig, dus boekweitmeel is een goede vervanger. Dat kun je voor een paar euro bij de grotere supermarkten kopen. 

Hoe maak je het?

Ontpit de dadels en doe ze samen met de rozijnen in lauwwarm water. Laat de dadels en rozijnen voor ongeveer een halfuur tot een uur weken. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. 

Als de rozijnen bijna klaar zijn doe je alle droge ingrediënten in een kom (boekweitmeel, bakpoeder, kaneel en vanille).

Doe vervolgens de kokosolie in een klein pannetje op laag vuur, zodat het kan smelten. 

Daarna doe je de bananen in een andere kom en die kun je met een vork of mixer prakken. Makkelijker is om een keukenmachine te gebruiken, maar dat is zo lastig afwassen. Ik heb het daarom met een mixer gedaan en dan gaat prima. Als de bananen geprakt zijn voeg je de andere natte ingrediënten toe (eieren, Griekse yoghurt en de gesmolten kokosolie. Mix dit goed door elkaar totdat je een glad beslag hebt.

Giet de dadels en rozijnen af en dep ze droog met wat keukenpapier. Snijd vervolgens de dadels in kleine stukjes en doe die samen met de rozijnen bij het 'natte beslag'. Even goed mixen. Voeg dan de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en spatel het er doorheen. 

Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het beslag in de cakevorm. Strooi er wat pompoenpitten overheen. Als je de cakevorm met beslag een paar keer op het aanrechtblad tikt dan verdeeld het beslag zich beter. Zet het dan voor ongeveer 50/60 minuten in de oven. 


Hmm, koffie, bananenbrood en een kookboek.. chillen maar!
























Heb jij al een keer bananenbrood gegeten? Vond je het lekker? 

Enjoy, 

Dominique 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten