woensdag 23 juli 2014

Recept: Pastasaus zonder pakjes en zakjes

Pastasaus.. misschien wel het product dat het meeste wordt verkocht in potjes, pakjes en zakjes. Elk supermarktmerk heeft tegenwoordig een pastasaus. Het is natuurlijk heel makkelijk om een kant-en-klare pastasaus te gebruiken, maar helaas zit er in die potjes, pakjes en zakjes heel veel e-nummers en toegevoegde suikers. Het is daarom veel lekkerder om zelf een pastasaus te maken. En dan niet van een blikje gezeefde tomaten, maar van echte tomaten. Klinkt moeilijk, maar is het niet!


Wat heb je nodig (voor 4-6 personen)?

-          6 tomaten
-          2 uien
-          2/3 teentjes knoflook
-          500 gram rudergehakt
-          halve courgette
-          2/3 paprika’s
-          half bakje champignons
-          4/5 wortels
-          blikje tomatenpuree (optioneel)
-          kruiden, zoals: oregana, basilicum, italiaanse kruiden, rozemarijn, peterselie, peper en zout. Je kan gedroogde kruiden gebruiken. Ongeveer 1 à 2 eetlepels per kruid.
-          Volkoren- of speltpasta

Hoe maak je het?

Vul als eerste de waterkoker en breng het water aan de kook. Snijd ondertussen een kruis in de onderkant van de tomaten. Doe de tomaten in een grote kom en giet het gekookte water er overheen. Laat dit 10 minuten staan. Je kan dan heel gemakkelijk het velletje van de tomaten afhalen.

Terwijl de tomaten in het water liggen, snijd je de uien en knofloof. 

Verhit wat olie in de pan en fruit de knoflook en ui. Gebruik hiervoor een braadpan. 


Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en voeg die toe aan de uien en knoflook. Zet het op middelhoogvuur en laat het even pruttelen. Voeg ook al wat kruiden toe.


Verhit wat olie in een andere pan en bak hier het gehakt in. Snijd de groenten en voeg dit bij het gehakt. Laat dit even bakken.





Zet een grote pan water op voor de pasta.

Dan weer terug naar de tomaten. De tomaten beginnen een beetje te smelten

Dat kan je zo laten, maar als je niet zo van stukjes houdt kun je het in de blender doen. Dat heb ik gedaan. Giet de tomaten met ui en knofloof in de blender en giet het daarna weer terug in de pan. Je kan dan nog een blikje tomatenpuree toevoegen voor een sterkere smaak. Maar het is niet nodig.


 Voeg dan het groente-gehaktmengsel toe aan de pastasaus. Dan kun je de pasta gaan koken. Laat de tomatensaus op laag vuur pruttelen terwijl de pasta kookt. 

Schep wat pasta en tomatensaus op een bord en je kan aanvallen! :) 


Enjoy!

Dominique

Geen opmerkingen:

Een reactie posten