Wat heb je nodig (voor 4-6 personen)?
-
6 tomaten
-
2 uien
-
2/3 teentjes knoflook
-
500 gram rudergehakt
-
halve courgette
-
2/3 paprika’s
-
half bakje champignons
-
4/5 wortels
-
blikje tomatenpuree (optioneel)
-
kruiden, zoals: oregana, basilicum, italiaanse kruiden,
rozemarijn, peterselie, peper en zout. Je kan gedroogde kruiden gebruiken.
Ongeveer 1 à 2 eetlepels per kruid.
-
Volkoren- of speltpasta
Hoe maak je het?
Vul als eerste de waterkoker en breng het water aan de kook.
Snijd ondertussen een kruis in de onderkant van de tomaten. Doe de tomaten in
een grote kom en giet het gekookte water er overheen. Laat dit 10 minuten
staan. Je kan dan heel gemakkelijk het velletje van de tomaten afhalen.
Terwijl de tomaten in het water liggen, snijd je de uien en
knofloof.
Verhit wat olie in de pan en fruit de knoflook en ui. Gebruik
hiervoor een braadpan.
Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en voeg die toe
aan de uien en knoflook. Zet het op middelhoogvuur en laat het even pruttelen.
Voeg ook al wat kruiden toe.
Verhit wat olie in een andere pan en bak hier het gehakt in. Snijd de groenten en voeg dit bij het gehakt. Laat dit even bakken.
Zet een grote pan water op voor de pasta.
Dan weer terug naar de tomaten. De tomaten beginnen een beetje te smelten

Schep wat pasta en tomatensaus op een bord en je kan aanvallen! :)
Enjoy!
Dominique
Geen opmerkingen:
Een reactie posten