woensdag 12 februari 2014

Lunch2Go Tip: Sla wraps


















Er zijn van die avonden dat je of niet thuis eet of mega veel zin hebt in een ongezonde maaltijd (dat mag namelijk best wel eens). Alleen is dan altijd de vraag... wat ga ik dan morgen lunchen? Voor die avonden heb ik een simpel, voedend, gezond én lekker recept!
Ik denk dat ik ongeveer 1x in de week niet thuis eet en een lunch moet bedenken die niet veel tijd kost om te maken en makkelijk mee te nemen is. Deze sla wrap gaat dan ook regelmatig mee naar werk of school.

Wat heb je nodig voor 2 wraps?

  • 2 bladeren van een ijsbergsla 
  • Hummus (het liefst zelfgemaakt)
  • 2 gekookte eieren 
  • Stukjes kipfilet of plakjes kipfilet 

Natuurlijk kun je ook meer dingen toevoegen, zoals champignons of cherrytomaten.

Hoe maak je het?
Kook twee eieren ongever 6/7 minuten. Smeer ondertussen in het midden van de wrap een beetje hummus. Dit kun je kopen bij de supermarkt, maar er zitten dan wel E-nummers in. Zelf maken kan ook. Het recept komt deze week nog online.

Doe er vervolgens wat stukjes gegrilde kip op. Je kan ook plakjes kipfilet gebruiken, maar gebruik dan wil kipfliet met zo min mogelijk E-nummers en suiker.

Als de eieren klaar zijn snijd je ze in plakken en leg je ze over de kip heen. Rol de slawrap op en steek er een satéprikker in, zodat ze niet uit elkaar vallen. Je kan er ook nog tot de helft aluminium folie omheen doet, zodat het niet lekt aan de onderkant en je ze ook makkelijk in de auto of trein kan eten.

En... dat was het eigenlijk al. Super simpel, maar wel lekker!

Enjoy!

Dominique

1 opmerking: