dinsdag 11 februari 2014

Recept: Quiche, maar dan met minder suiker



Vandaag weer een gezondere variant van een niet zo gezond gerecht. Deze keer een quiche, maar dan zonder bladerdeeg. Hij is niet helemaal glutenvrij, maar wel een stuk gezonder dan een quiche met bladerdeeg.

Wat heb je nodig?

Voor de bodem
  • 270 gram gekookte zilvervliesrijst
  • 1 eiwit 
Voor de vulling
  • Halve zak verse spinazie
  • Gerookte zalm of twee moten zalm 
  • 3 eieren
  • 2 bosuitjes
  • 50 gram geraspte belegen kaas
  • 175 ml soyamelk (of een andere melkvervanger)
  • Peper en zout
  • Knoflook
Natuurlijk kun je ook een andere vulling maken, wat jij lekker vindt :)

Hoe maak je het?
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.

Terwijl de rijst kookt, bak je de spinazie. Kruid de spinazie met wat zout, peper en knoflook.

Als de rijst klaar is mix je het met een eiwit. Doe het vervolgens in een bakvorm en druk het goed aan, zodat het een soort deeg wordt. Doe de rijstbodem voor 10 minuten in de oven.

Als de spinazie geslonken is doe je het in een vergiet. Snijd vervolgens de bosui in ringen en maak snippers van de zalm. Doe de bosuitjes en zalm bij de spinazie.

Broccoli cheddar quiche made with a brown rice crust
Maak vervolgens een mengsel van eieren, melk en kaas.

Haal de rijstbodem uit de oven en verdeel het spinazie-bosui-zalm mengsel over de bodem. Doe als laatste het eieren-melk-kaas mengsel er overheen en zet het nog voor een halfuur in de oven.

Heel erg lekker en ook makkelijk om de volgende dag als lunch mee te nemen. Binnenkort ga ik proberen de rijst te vervangen door quinoa. Dat scheelt weer en hoop gluten :)

Enjoy!

Dominique

Geen opmerkingen:

Een reactie posten